Overslaan en naar de inhoud gaan

APK

Algemeen

Sedert begin 2009 kunnen Nederlandse voertuigen gekeurd worden volgens de APK-eisen bij KM nv in West-Vlaanderen. 
Zowel bedrijfsvoertuigen en aanhangwagens (> 3,5t) APK 1,  als personenvoertuigen APK 2 met Nederlandse nummerplaat kunnen terecht in de keuringscentra van Brugge, Oostende en Zwevegem. Een afspraak maken voor deze APK-keuringen is verplicht.

De medewerkers en technische directie van KM nv kregen een specifieke APK-opleiding, identiek aan deze van de Nederlandse keurmeesters. KM voert de keuringen uit onder toezicht van de Nederlandse overheid (RDW).

Waar?

In West-Vlaanderen kan men terecht in de keuringsstations van Brugge (Kolvestraat - industrieterrein 'Blauwe Toren) en Oostende (Zandvoordestraat) en vanaf 5 november 2019 in Zwevegem (bedrijventerrein De Pluim, tegenover Evolis).

APK1 (zware voertuigen)
  Brugge Oostende Zwevegem
(vanaf 05/11/2019)
Diesel
Benzine/LPG
aanhangwagen
APK2 (lichte voertuigen)
  Brugge Oostende Zwevegem
(vanaf 05/11/2019)
diesel
Benzine/LPG

 

Tarieven

Zie knop "tarieven" rechts bovenaan.

Een afspraak maken

059/25 55 55 (tijdens de kantooruren)
klik hier

'Een gewaarschuwd man is er twee waard ...'

  • de voor te leggen documenten dienen de originelen te zijn; fotokopieën worden niet aanvaard.
  • wie zijn voertuig niet op tijd APK laat keuren, ontvangt van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) automatisch een beschikking (boete). Meer info i.v.m. voertuiggebonden verplichtingen - klik hier.

APK bij KM - 5 Voordelen

  • Keuringsbureau Motorvoertuigen is een onafhankelijke partner, losstaand van enige hersteldienst of garage. U bent zeker van een correcte en onpartijdige keuring.
  • KM nv werkt op afspraak voor APK = geen wachttijden. Vandaag een afspraak gemaakt = morgen voor 14u APK-gekeurd.
  • Bent u reeds KM-kredietklant, dan gelden dezelfde voordelen ook voor APK (facturatie via domiciliëring, KM-barcodekaart specifiek voor APK, ...)
  • Transparante tarieven - KM nv werkt aan de officiële RDW APK-tarieven. Eén soort keuring = één vaste prijs, all-in (d.w.z. keuring, RDW-rapport en afmeldkost)
  • KM nv beschikt over een professioneel team van medewerkers, een jarenlange expertise in technische autokeuringen in België en een moderne infrastructuur in de nabijheid van de havens van Zeebrugge en Oostende.