Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Werkzaamheden bedrijfsvoertuigenlijn Ieper op 17 en 18 juli

Beste klant,

Door onderhoudswerkzaamheden kan er enige hinder ontstaan op 17/7 en 18/7 op de bedrijfsvoertuigenlijn van het keuringsstation te Ieper. U kunt uw voertuig desgevallend op een ander tijdstip aanbieden om eventuele hinder te vermijden.

Lees meer

Nieuwe keuringsfrequentie voor personenwagens vanaf 1 juli 2024

Vanaf 1 juli 2024 start fase 1 van de nieuwe regels voor de keuringsfrequentie van personenauto’s waarvan de uiterste keuringsdatum op 1 september 2024 of later valt. Een auto ouder dan vier jaar moet dan slechts om de twee jaar gekeurd worden totdat er 160.000 km op de teller staat of hij zes jaar oud is geworden.

De nieuwe regels worden trapsgewijs uitgebreid:

  • Vanaf 1 juli 2024 voor auto’s tot zes jaar oud waarvan de uiterste keuringsdatum op 1 september 2024 of later valt
  • Vanaf 1 juli 2025 voor auto’s tot…
Lees meer

Werken in de nabijheid van industriezone Moorsele-Gullegem

Volgende week maandag start de volgende fase voor de werken in de Hondschotestraat. Deze fase duurt tot 19 juli. Hierdoor zal er tijdelijk geen verkeer mogelijk zijn over de brug tussen Moorsele en Gullegem. Er wordt in een omleiding voorzien als volgt:

Verkeer komende van Moorsele richting de industriezone:

  • Omleiding via Sint-Eloois-Winkelstraat – Meerlaanstraat - Ambachtenlaan

Verkeer komende van de industriezone richting Moorsele:

  • Omleiding via de Ambachtenlaan - Meerlaanstraat –…
Lees meer

Reactie GOCA Vlaanderen op initiatief Minister Peeters om bepaalde herkeuringen onder te brengen bij erkende herstellers/keurders

GOCA Vlaanderen neemt nota van de beslissing van de Vlaamse Regering om bepaalde herkeuringen mogelijk te maken bij erkende herstelplaatsen en betreurt deze beslissing omdat deze geen garanties biedt voor onafhankelijkheid en onpartijdigheid wat een negatieve impact kan hebben op de verkeersveiligheid. Bijkomend betreurt GOCA Vlaanderen het gebrek aan overleg met de betrokken stakeholders.

Het voorontwerp schetst het kader dat bepaalde herkeuringen bij erkende herstellers/keurders mogelijk moet maken. Er zijn echter nog vele modaliteiten waar vandaag nog onduidelijkheid over bestaat…

Lees meer

Wijziging rijopleiding vanaf 01/03/2024

Vanaf 01/03/2024 moeten begeleiders van kandidaat-bestuurders die starten met een ‘voorlopig rijbewijs met begeleider’ (M36 of M12) of die het voorlopig rijbewijs M18 omwisselen naar een voorlopig rijbewijs M36, een verplicht vormingsmoment volgen. Daarnaast wordt de minimale stageperiode verlengd van 3 naar 5 maanden.

Drie soorten voorlopige rijbewijzen categorie B

Na het slagen voor het theoretisch rijexamen moeten kandidaat-bestuurders een voorlopig rijbewijs aanvragen bij hun stad of…

Lees meer

Opgelet nieuwe situatie vanaf 15/01/2024 te KM Tielt:

Opgelet nieuwe situatie vanaf 15/01/2024 te KM Tielt:

Vanaf 15 januari 2024 zijn alle keuringen in het keuringsstation te Tielt op afspraak.

Om de doorstroming en veiligheid van onze klanten en medewerkers tijdens te nieuwbouwwerken in het keuringsstation te Tielt te garanderen, zullen alle keuringen tijdens de werkzaamheden op…

Lees meer

NIEUW : ADR examens vanaf 01/01/24 in de examencentra

Vanaf 01/01/2024 worden de ADR-examens voor bestuurders in Vlaanderen volledig digitaal georganiseerd door GOCA Vlaanderen in de huidige erkende examencentra voor het rijbewijs. Voor KM zijn dit de examencentra van Oostende, Brugge, Roeselare en Wevelgem.

Verplichte opleiding en examen om de 5 jaar

Elke bestuurder die gevaarlijke goederen wil vervoeren over de weg,…

Lees meer

KM investeert in een nieuw keuringsstation te Tielt

Vanaf 24/11/2023 starten de werkzaamheden aan het keuringsstation te Tielt, deze zullen tot 30/11/2024 duren.
Tijdens deze werkzaamheden worden gefaseerd vier nieuwe personenwagen lijnen gebouwd, één bijkomende bedrijfsvoertuigen lijn en worden eveneens alle administratieve lokalen vernieuwd.

Gedurende deze periode kan er door de werkzaamheden hinder ontstaan. U kan als klant dan ook terecht in de naburige keuringsstations waaronder Roeselare, Deerlijk, Zwevegem en Brugge.…

Lees meer

Vanaf 1 oktober 2023 wordt de gps een verplicht onderdeel van het praktijkexamen voor het rijbewijs

Voor wie vanaf 1 oktober 2023 het praktijkexamen voor de auto (categorie B) aflegt, zal het navigatietoestel een verplicht onderdeel vormen. Kandidaat-bestuurders hebben tijdens het onderdeel zelfstandig rijden dan niet langer de keuze tussen het volgen van de aanwijzingsborden of het volgen van een gps.

Dit betekent dat kandidaat-bestuurders, naast het volgen van borden langs de weg, ook moeten bewijzen dat zij een bestemming vlot en veilig kunnen bereiken op basis van de richtlijnen van een navigatietoestel.

De kandidaten zijn vrij om hiervoor de gps van hun eigen…

Lees meer

Vanaf 1 oktober aangepast rijexamen voor speedpedelec

Op vrijdag 16 juni 2023 keurde de Vlaamse Regering het voorontwerp van besluit definitief goed dat de mogelijkheid voorziet om het praktijkexamen categorie AM af te leggen met een speedpedelec. Concreet wil dit zeggen dat er aangepaste examenmanoeuvres werden uitgewerkt zodat iemand die het rijbewijs AM wenst te behalen met een speedpedelec, dit vanaf 1 oktober 2023 ook zal kunnen.

Wie met een speedpedelec wil rijden, moet een rijbewijs AM of A halen tenzij men al het rijbewijs B bezit. Het examen AM diende eerst afgelegd te worden met een bromfiets en dus niet met een speedpedelec…

Lees meer