Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Gegevensverzameling van brandstof- en elektriciteitsverbruik tijdens technische keuring vanaf 22 mei

Vanaf 22 mei verzamelen de keuringscentra gegevens over het brandstof- en elektriciteitsverbruik van de aangeboden voertuigen. De gegevens worden uitgelezen bij personenauto’s en lichte vrachtwagens die vanaf 1 januari 2021 voor het eerst werden ingeschreven.

Waarom worden deze gegevens verzameld?

Het doel van deze nieuwe Europese regelgeving (verordening 2021/392/EU) is om zicht te krijgen op de CO2-uitstoot van voertuigen onder reële rijomstandigheden. Zo kan worden vastgesteld hoe het verschil tussen de werkelijke waarden en de typegoedkeuringswaarden…

Lees meer

Wijzigingen vanaf 1 mei 2023 voor de Autokeuring

Vanaf 1 mei zijn er een aantal wijzigingen voor de autokeuring. U vindt ze hier via deze link

https://www.gocavlaanderen.be/news-item/wat-verandert-er-op-1-mei-voor-de-keuring-van-jouw-wagen

Lees meer

Van tolk naar audiovertaling bij rijexamen

Vanaf 1 januari 2023 kan het theoretisch rijexamen afgelegd worden met een audiovertaling in het Frans, Duits of Engels. De examencentra stappen af van het inschakelen van beëdigde tolken en zullen werken met een audiovertaling. Dit betekent dat de kandidaat de vragen en bijhorende antwoordmogelijkheden via een hoofdtelefoon krijgt voorgelezen in het Nederlands en daarna in één van de drie talen naar keuze.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De audiovertaling brengt meer flexibiliteit aangezien die altijd en overal inzetbaar is, en meer…

Lees meer

Vanaf 1 januari 2023 pas 'oldtimer' vanaf 30 jaar

Vanaf 1 januari 2023 moet een voertuig de leeftijd van 30 jaar bereikt hebben om de titel van oldtimer en een "O"-kentekenplaat te krijgen.
Nu is dat nog 25 jaar.

Een voertuig dat meer dan 25 jaar is maar minder dan 30 jaar en dat voorheen onder een O-kentekenplaat was geregistreerd, mag onder die O-kentekenplaat geregistreerd blijven, mits het op naam van dezelfde titularis blijft.

Let op! Deze nieuwe regeling geldt niet voor voertuigen van de categorie L (motorfietsen, bromfietsen, driewielers, vierwielers), zij kunnen vanaf de leeftijd van 25 jaar nog steeds als…

Lees meer

Technische keuring van motorfietsen vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 moeten motorfietsen naar de keuring bij verkoop en na ongeval. Motorfietsen zullen niet onderworpen worden aan een periodieke keuring.

Deze beslissing van de Vlaamse Regering is het gevolg van de omzetting van een Europese richtlijn en kadert binnen het Vlaams Verkeersveiligheidsplan dat streeft naar nul verkeersdoden tegen 2050.

Concreet gaat het om:

  • motorfietsen, driewielers en vierwielers met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc
  • elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan…
Lees meer

Afgekeurd voor de roetfilter? Vanaf 1 december 2022 tijd tot volgende periodieke keuring om zich in regel te stellen.

Vanaf 1 december krijgt u tijd tot de volgende periodieke keuring om u in regel te stellen.

Meer informatie via  …

Lees meer

Wegenwerken in de Kaaskerkestraat te Diksmuide - keuringsstation blijft voor alle voertuigen bereikbaar

Vanaf maandag 17 oktober tot begin december 2022 zijn er wegenwerken gepland in de Kaaskerkestraat te Diksmuide met mogelijke hinder voor het gemotoriseerd verkeer:

  • Vrachtverkeer (vanaf 3,5 ton) uitgezonderd plaatselijk verkeer en werfverkeer, van en naar de E40 volgt een omleiding via de Admiraal Ronarchstraat, de Oostendestraat en de Diksmuidestraat (N369) om de E40 te bereiken. Deze omleiding geldt in beide richtingen.
  • Verkeer vanuit Veurne naar Diksmuide rijdt via de Dodengangstraat en IJzerdijk tot aan het kruispunt met de Kaaskerkestraat (N35).
Lees meer

Vernieuwde afsprakenmodule website

Recent is onze vernieuwde afsprakenmodule op de website van KM in gebruik genomen.

Er werden een aantal verbeteringen aangebracht op het vlak van lay-out en gebruiksvriendelijkheid.

De website is nu een stuk eenvoudiger te gebruiken op alle platformen, waaronder ook op mobiele apparaten zoals op smartphones of tablets. Het gebruik van de QR-code voor het maken van een vereenvoudigde afspraak is eveneens geïntegreerd in de afsprakenmodule.

Lees meer

Wijziging keuringslijn vrije aanbieding voor personenauto's in het keuringsstation Tielt

De keuringslijn voor de vrije aanbieding van personenauto's in het keuringsstation te Tielt wijzigt vanaf 1 oktober aanstaande van lijn 4 naar lijn 1. 

Lees meer

Nieuw: live druktebarometer voor de keuring zonder afspraak

Raadpleeg onze live druktebarometer voor de meeste recente informatie voor de keuring zonder afspraak in onze keuringsstations. Check ook onze webcams.  

Lees meer