Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Wijziging periodiciteit personenwagen naar aanleiding Wetsvoorstel minister Lydia Peeters

Beste klant,

Periodieke keuring: er verandert voorlopig niets

U heeft misschien gehoord  dat de Vlaamse regering overweegt om de regels voor de periodiciteit voor M1 voertuigen (personenwagens en afgeleide voertuigen) aan te passen. Dit is momenteel slechts een voorstel en de Vlaamse regering heeft nog geen formele goedkeuring verleend.

Wat betekent dit voor u? 

Op dit moment verandert er niets. U…

Lees meer

Opgelet nieuwe situatie vanaf 15/01/2024 te KM Tielt:

Opgelet nieuwe situatie vanaf 15/01/2024 te KM Tielt:

Vanaf 15 januari 2024 zijn alle keuringen in het keuringsstation te Tielt op afspraak.

Om de doorstroming en veiligheid van onze klanten en medewerkers tijdens te…

Lees meer

Update wegenwerken in de Kaaskerkestraat te Diksmuide

Tot begin maart 2024 werkt de aannemer in fase 2: er wordt een rotonde op de Kaaskerkestraat aangelegd, samen met een deel van de omleidingsweg (tot aan de Vlavaart). Voor het verkeer zal er de volgende hinder zijn.

Hinder voor gemotoriseerd verkeer

  • Vrachtverkeer (vanaf 3,5 ton) uitgezonderd plaatselijk verkeer en werfverkeer, van en naar de E40 volgt een omleiding via de Admiraal Ronarchstraat, de Oostendestraat en de Diksmuidestraat (N369) om de E40 te bereiken. Deze omleiding geldt in beide richtingen.
Lees meer

NIEUW : ADR examens vanaf 01/01/24 in de examencentra

Vanaf 01/01/2024 worden de ADR-examens voor bestuurders in Vlaanderen volledig digitaal georganiseerd door GOCA Vlaanderen in de huidige erkende examencentra voor het rijbewijs. Voor KM zijn dit de examencentra van Oostende, Brugge, Roeselare en Wevelgem.

Verplichte opleiding en examen om de 5 jaar

Elke bestuurder die gevaarlijke goederen wil vervoeren over de weg,…

Lees meer

KM investeert in een nieuw keuringsstation te Tielt

Vanaf 24/11/2023 starten de werkzaamheden aan het keuringsstation te Tielt, deze zullen tot 30/11/2024 duren.
Tijdens deze werkzaamheden worden gefaseerd vier nieuwe personenwagen lijnen gebouwd, één bijkomende bedrijfsvoertuigen lijn en worden eveneens alle administratieve lokalen vernieuwd.

Gedurende deze periode kan er door de werkzaamheden hinder ontstaan. U kan als klant dan ook terecht in de naburige keuringsstations waaronder Roeselare, Deerlijk, Zwevegem en Brugge.

Lees meer

Vanaf 1 oktober 2023 wordt de gps een verplicht onderdeel van het praktijkexamen voor het rijbewijs

Voor wie vanaf 1 oktober 2023 het praktijkexamen voor de auto (categorie B) aflegt, zal het navigatietoestel een verplicht onderdeel vormen. Kandidaat-bestuurders hebben tijdens het onderdeel zelfstandig rijden dan niet langer de keuze tussen het volgen van de aanwijzingsborden of het volgen van een gps.

Dit betekent dat kandidaat-bestuurders, naast het volgen van borden langs de weg, ook moeten bewijzen dat zij een bestemming vlot en veilig kunnen bereiken op basis van de richtlijnen van een navigatietoestel.

De kandidaten zijn vrij om hiervoor de gps van hun eigen…

Lees meer

Vanaf 1 oktober aangepast rijexamen voor speedpedelec

Op vrijdag 16 juni 2023 keurde de Vlaamse Regering het voorontwerp van besluit definitief goed dat de mogelijkheid voorziet om het praktijkexamen categorie AM af te leggen met een speedpedelec. Concreet wil dit zeggen dat er aangepaste examenmanoeuvres werden uitgewerkt zodat iemand die het rijbewijs AM wenst te behalen met een speedpedelec, dit vanaf 1 oktober 2023 ook zal kunnen.

Wie met een speedpedelec wil rijden, moet een rijbewijs AM of A halen tenzij men al het rijbewijs B bezit. Het examen AM diende eerst afgelegd te worden met een bromfiets en dus niet met een speedpedelec…

Lees meer

Wegenwerken t.h.v. keuringsstation Zwevegem

Van dinsdag 1 augustus 2023 tot en met vrijdag 15 december 2023 gaan werken door in de Beneluxlaan in Harelbeke (Stasegem)

Er is geen verkeer richting de N391 mogelijk tussen de afslag naar de Kanaalstraat en het rondpunt N391. Verkeer komende van het rondpunt richting de Kanaalstraat en Steenbrugstraat is wel mogelijk (eenrichtingsverkeer).

Er wordt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer voorzien via de Kanaalstraat, R8 en N391/Oudenaardsesteenweg.

=> Verkeer komende van Kortrijk kan door, doorgaand verkeer richting Kortrijk moet omleiding volgen.

Meer…

Lees meer

Gegevensverzameling van brandstof- en elektriciteitsverbruik tijdens technische keuring vanaf 22 mei

Vanaf 22 mei verzamelen de keuringscentra gegevens over het brandstof- en elektriciteitsverbruik van de aangeboden voertuigen. De gegevens worden uitgelezen bij personenauto’s en lichte vrachtwagens die vanaf 1 januari 2021 voor het eerst werden ingeschreven.

Waarom worden deze gegevens verzameld?

Het doel van deze nieuwe Europese regelgeving (verordening 2021/392/EU) is om zicht te krijgen op de CO2-uitstoot van voertuigen onder reële rijomstandigheden. Zo kan worden vastgesteld hoe het verschil tussen de werkelijke waarden en de typegoedkeuringswaarden…

Lees meer

Wijzigingen vanaf 1 mei 2023 voor de Autokeuring

Vanaf 1 mei zijn er een aantal wijzigingen voor de autokeuring. U vindt ze hier via deze link

https://www.gocavlaanderen.be/news-item/wat-verandert-er-op-1-mei-voor-de-keuring-van-jouw-wagen

Lees meer